Advocatenkantoor Franken

een eerlijk en zakelijk advies in begrijpelijke taal

Verdacht worden van een strafbaar feit is een ingrijpende situatie die zelfs vrijheidsbeneming met zich mee kan brengen. Juist om die reden is een goede verdediging van groot belang. Als u bent aangehouden, maar zeker ook als u een dagvaarding heeft ontvangen om op een later datum voor een rechter te verschijnen is het raadzaam om contact met mij op te nemen. Daar heeft u overigens ook recht op. Het is van belang te weten waar u van verdacht wordt en welke bewijzen er inmiddels tegen u zijn, of juist niet zijn.

Het is van belang zo spoedig mogelijk het dossier in te zien om te kunnen bepalen wat de beste strategie is. Vanwege het ingrijpende karakter is het van belang dat uw positie helder is. Het kan namelijk noodzakelijk zijn om een aanvullend onderzoek, zoals een getuigenverhoor, te laten verrichten. Met name omdat er soms een datum bepaald is waarvóór we slagvaardig en adequaat op moeten treden.

Iedereen zal het belang van een goede verdediging begrijpen: als de feiten waar u van wordt verdacht bewezen worden verklaard, krijgt u meestal een straf opgelegd. Dit varieert van een geldboete tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Het is dus van belang dat u zich snel en goed laat adviseren.

Ik heb een jarenlange brede en succesvolle ervaring op het gebied van het strafrecht (van diefstal tot bouwfraude) en kan cliënten dan ook goed adviseren en bijstaan. Neem daarom zo spoedig mogelijk contact op als u verdachte bent of als verdachte wordt aangemerkt!

Ik kan ook een schadevergoeding voor u aanvragen bij onterecht ondergane hechtenis.