Advocatenkantoor Franken

een eerlijk en zakelijk advies in begrijpelijke taal

Over advocatenkantoor Franken

Lees meer over advocatenkantoor Franken.

Nederlandse Antillen

Van 1998 tot 2007 ben ik advocaat geweest op de Nederlandse Antillen, zowel op Sint Maarten als op Curaçao. Dit is een geweldige ervaring geweest omdat ik daar zeer diverse zaken behandelde en een brede kennis en ervaring heb opgedaan. Ik heb nog steeds goede contacten met en op de Nederlandse Antillen en heb uiteraard een uitgebreide kennis van het Nederlands-Antilliaanse rechtssysteem.

Specialisatie

In mijn periode op de Nederlandse Antillen heb ik als advocaat ervaring opgedaan in diverse rechtsgebieden. Ik kwam er achter dat ik mij bijzonder betrokken voel bij ondernemers. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mij, naast de advisering aan particulieren, ben gaan richten op advisering aan bedrijven tot zo’n 50 medewerkers. Ik vind het interessant om alle bijzonderheden van een bedrijf te leren kennen zodat ik uitstekend geïnformeerd ben over de gang van zaken binnen een organisatie en weet wat er speelt. Dit is noodzakelijk om u goed te kunnen adviseren en te weten wat u nodig heeft. Ik ben graag uw klankbord en denk met u mee.

Ik sinds 2008 advocaat in Zoetermeer. Wat kan ik voor u als ondernemer betekenen? Ik treed op als “huisadvocaat ” en behandel zaken op diverse gebieden waar u als ondernemer mee te maken heeft of kunt krijgen. U kunt daarbij onder meer denken aan het opstellen en beoordelen van algemene voorwaarden en overeenkomsten met uw klanten, leveranciers, partners en andere zakenrelaties. Het spreekt voor zich dat ik u ook goed kan adviseren als het om niet betalende klanten, debiteurenbeheer en incassoprocedures gaat.

U heeft als ondernemer natuurlijk geen behoefte aan dergelijke problemen en zeker niet aan een juridische procedure. U zult er dan ook gebaat bij zijn juridische problemen te voorkomen door goede juridische advisering vooraf. Mocht er toch een geschil zijn ontstaan, dan zal ik altijd trachten dat op een efficiënte en pragmatische maar ook creatieve wijze op te lossen. Een regeling heeft daarbij meestal de voorkeur: buiten de rechtszaal als het kan, maar binnen de rechtszaal als het moet. Ik neem u de juridische zaken uit handen, dan kunt u als ondernemer weer doen wat u leuk vindt en waar u goed in bent: ondernemen!

Persoonlijke benadering

Ik heb altijd persoonlijke aandacht voor de cliënt. Ik realiseer me dat u met sommige problemen misschien wel dagelijks bezig bent en dat er naast zakelijk, financiële of praktische belangen, ook emoties meespelen. Ik hecht er aan mijn cliënten zeer goed te informeren over de juridische mogelijkheden en soms ook onmogelijkheden. Persoonlijke aandacht betekent bij mij dan ook: een eerlijk advies, in begrijpelijke taal.

Netwerk

Ik heb als advocaat in Zoetermeer een uitgebreid netwerk. Dat betekent dat als er behoefte is aan een specialist op een ander rechtsgebied ik door kan verwijzen naar een collega. Uiteraard net als ik deskundig en betrouwbaar.